Yeni yılda neden kırmızı?

Eğer mantıklıca yani tomruk gibi düşünecek olursak yılbaşının diğer günlerden hiçbir farkı yoktur. Özellikle de yılbaşında giyilirse şans getireceğine inanılan kırmızı iç çamaşırları, bu meziyetlerinden bihaberdir. Biliyor musunuz nasıl başlamış bu gelenek? Anlatayım da biraz renklensin zihinlerimiz.

Yıl 1956…
Yer: Amerika

Amerika’da iç çamaşırı satan Henry George’nin işleri kesat gitmektedir. İflas kaçınılmaz gözükmektedir.  George’un  kırmızı alt iç çamaşırları satılamamıştır ve 3 yıldır stoklarını bu ürün işgal etmektedir. Sebebi ise biz bayanların kırmızı rengi sadece alt üst takım alırken seçmemiz onun haricinde tekli alım yaparken siyah veya beyaz renkleri tercih etmemizdi

Eh tabi tahmin edeceğiniz gibi George şirketini toparlayıp bu duruma bir çözüm arar. Şirketteki herkese bu kırmızı iç çamaşırlarından bir tane verir ve çevrelerindeki kadınlara yılbaşında kırmızı iç çamaşırı giymenin şans, para ve aşk getireceğini söyler.

Kadınların bu tip şeyleri yaymadaki üstün başarısı George’u ve şirketini su yüzüne çıkartır.

Kısa zamanda tüm kadınlar bu umutla birer kırmızı iç çamaşırı edinmeye başlar. Kesin kaynak veremeyeceğim ama Amerika’da kadınların %89’u yılbaşında bu inançla kırmızı iç çamaşırı giyiyormuş. Tüik (www.tuik.gov.tr) eğer fasıllar bazında üretim, tekstil, iç giyim, kırmızı iç çamaşırı, xxx adet diye üretim oranını vermiş olsaydı size Aralık ayı üretim miktarını vermek isterim fakat ne yazıkkı yok 🙂

Ama pazarlamayı sevdiğim için şöyle bitirmek isterim yazımı; bir insana ne kendisini iyi hissettiriyorsa onu yapsın. Kırmızı mı tercih ediyorsunuz? Ediniz… Maksat insanın isteklerini yerine getirince hissettiği rahatlama ve mutluluktur pazarlama da bu hazzı size yaşatan olmak için uğraşıp duruyor zaten.

İyi yıllar ve iyi alışverişler sevgili okur…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.