Lüks Markalar Müşterilerine Sosyal Medya ile Ulaşıyor


Tüketicinin genel profilini bakıldığı zaman ortalama yaş oranının düştüğünü gözlemleyebilirsiniz. Hal böyle olunca da internet ve sosyal iletişim ağları (Facebook, Twitter vb.) lüks markaların pazar yeri haline geliyor. Artık lüks marka olarak bildiğimiz markalar internetin satışlarındaki öneminin farkındalar.

Emanuel Ungaro’nun CEO’su Mounir Moufarrige yaptığı bir açıklamada insanların özellikle Facebook ve Twitter ile meşgul olarak internette daha çok zaman geçirdiğine dikkati çekerek internetin önemli bir pazar olduğunu vurguluyor.

Bunun yanısıra modanın devleri olan Louis Vuitton, Dolce & Gabbana and Alexander McQueen de defilelerini 2009 Eylül ayında internette yayınlayarak bu kervana ayak uydurmaya çalışanlardan oldular. Facebook’ta yeni markaların, moda evlerinin ve bir sürü diğer markanın hayranlarının olduğu gruplar kuruldu. Yani bu akım güçlenerek devam ediyor.

Moda yaratan markalar blogcuların önemini kavradı ve müşteri çekebilmek için, o blog okuyucularını potansiyel müşerilerine dahil etmek için blog yazarlarını baş köşeye koydular.

Gucci markasının tasarımcısı Frida Giannini bu akımla paralel olarak Berlin’deki bir konferansta markanın müşteriye açıldığı oranda benimseneceğini söylemiş.

Online satışlar ile tasarımcılar müşteri ile aracı olmadan temas kurabiliyorlar. Prada müşterilerine ürünler mağazaya gitmeden önce onları görme ve sahip olabilme şansını sunuyor.

Prada’nın CEO’su Patrizio Bertelli, İtalyan basınına verdiği demeçte şöyle demiş:

Önümüzdeki 5 yıl içerisinde, Amerika sınırları içinde moda ile ilişkili ürünlerin %30’u internet üzerinden satılır hale gelecek.

Amerika düşünüldüğünde internetten alışveriş yapmaya meğilli olan bir topluluk var elimizde. Türkiye’yi ele alırsak %30’un yüksek bir rakam olduğunu düşünüyorum fakat genç nüfusun tüketim potansiyelini ve marka düşkünlüğünü göz önünde bulundurunca, Küçük Amerika’nın bu orana yakın bir yüzde tutturacağından şüphem yok.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.