“Ayar Veren” Mailler

Bu kısa yazıda neredeyse herkesin başına hayatta bir veya birkaç kere gelen ‘Size Ayar Veren” tatta bir mail alınca adım adım ne yapmalı konusunu işleyeceğim.

İş yerindesiniz, 5 dakika içinde birşey yetiştireceksiniz. Fincan Kaynakları departmanından bir evrak için yardım rica ettiniz.

Derken 5 dakika sonra size bir cevap geldi ama ne cevap… X Hanımın her kelimesi sinirinizi tepenize çıkartıyor. Bu işleri Alaylama Departmanı değil Kalaylama Departmanı yapar bana ne hakla iş buyurursun sen..  diyerek size bir güzel  ayar vermiştir..

E içinizdeki şeytan der ki şu maile öyle bi cevap yaz ki kendine gelsin. Hatta CC’ye Dark Wing Dark, Müfettiş Gadget ve Obama’yı hatta son durumda sanırım Trump’ı da koy.. Gönder’e bas gitsin düşünmeeee…

İşte bu gibi durumlarda öncelikle sakin olmak lazım.

Neden?

Çünkü öfkeyle kalkıp zararla oturmak deyimine sebep olan işte tam bu durumlardır.

Çözüm basit. Önce bir kalkın soluklanın ofiste 2 tur atın, çay kahve alın.

Sonra da o karşınızdaki klavye şovalyesini mahçup edecek hamleyi yapın. Yüzyüze konuşun. Veya vücut dilinize hakim olamayacaksanız telefon açıp şöyle deyin ‘Ya ben sana aslında şunu değil bunu demek istemiştim, senin mailini şöyle gibi anladım ama herşey yolunda değil mi?’

Karşı taraf hiç böyle bir şey beklemeyeceği için durum yumuşar,

Peki neden konuşmak çözer?

  • Sert çıkışlar veya olumsuz görüş bildirmek yazılı olarak kolaydır. Telefonda eh kısmen. Ama yüzyüze çok zordur. E bu yüzden satışçılar sizinle toplantı ayarlamak için kendilerini yırtarlar.
  • Yazılı iletişimde ses tonu ve vücut dili yoktur. O yüzden ister istemez kafamızda farklı anlamlar yükleyebiliriz.

Not: ilk başta zor olsa da uzun vadede kaliteniz belli oluyor. Soğukkanlı ve kontrollü yönünüzle prim yapıyorsunuz.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.