Colgate: En Tatlı Hediye

Bu yazımda sizlerle Colgate’in Porto Riko’da gerçekleştirdiği Guerilla Marketing örneğini paylaşacağım.

Diş macunu markalarının genellikle dişleri beyazlatma özelliğinin vurgulandığını veya hassas dişlere özel gibi bir takım vurgularla öne çıktığı reklam kampanyalarını hepimiz hatırlarız. Bir de Ipanayla fırçalanan yumurtanın ne kadar sağlam kaldığını da benim gibi unutamayanlar vardır. Fakat kişisel bakım kategorisinde diş macunu  markasına ilişkin bir gerilla pazarlama projesi pek sık gördüğümüz bir şey değil. Colgate de beklenmedik bir anda karşımıza çıkan, genele yönelik bir Gerilla Pazarlama projesini hayata geçirmiş.

Proje: The Sweetest Treat / En Tatlı Hediye
Marka: Colgate
Colgate The Sweetest Treat

Akış: Halihazırda var olan bölgelerdeki otomatların yazılımlarında ufak bir oynama ile kişliler bir tür şekerleme aldıklarında ek olarak ürün alım haznesine bir adet mini boy Colgate diş macunu da düşer. Otomatların ekranında aynı anda şu yazı akar ” Don’t forget to bursh” yani “Dişlerini fırçalamayı unutma”.Bu kampanya ile verilmek istenen mesaj “Tatlı yemek çürük oluşumunu tetikler, çürükleri etkilemede bilinen en etkili yöntem dişleri fırçalamaktır.” Colgate.

Colgate’in bu çalışmasının öne çıkan yönlerini hızlıca özetlersek:

  • Çocukken ebeveynden duyduğumuz şeker yedikten sonra diş fırçalama ritüelini hatırlattığından duygusal bağ oluşturuyor.
  • Beklenmedik bir anda ve noktada gerçekleştiği için keyif verici bir çalışma olmuş.
  • Hedef kitle geniş olduğundan mesaj doğru kitleye ulaşıyor diyebiliriz.
  • Görsel/branding  olarak biraz zayıf kaldığını söyleyebiliriz, fakat basit olması sebebiyle halen başarılı bir çalışma olduğunu düşünüyorum.
  • Reklamın amacı ürünün özelliklerini öne çıkartmaktansa (X saatte Y oranında daha beyaz dişler, mentol ferahlığı vb kategoriye fayda sağlar gibi gözüken, genel kullanıma teşvik edici bir mesajın Colgate ağzından çıkmış olması marka hanesine artı puan yazdırıyor.

Projeyi Hayata Geçiren Ajans: Porto Riko – Y&R Puerto Rico, San Juan
Tarih. Ocak 2014

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.